Кражбата е огромна! Чудовищна далавера! Грабеж на зърно, грабеж на бизнеса, цени

...
Кражбата е огромна! Чудовищна далавера! Грабеж на зърно, грабеж на бизнеса, цени
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Единственото, което остава да ме арестуват

Кражбата е голяма! Чудовищна спекулация! Грабеж на зърно, обир на бизнеса, цени на тока

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заподозря чудовищна спекулация със зърното и концепцията на властта да влезе на пазара на жито и да го изкупи. Борисов бе на посещаване във Враца, където посети плантация и се срещна с животновъди и зърнопроизводители.

Те се оплакаха на Борисов, че кабинетът не се грижи за тях и разкритикуваха властта, че не са се намесили на пазара на торове, нафта – главно средство, с които работят, а в този момент приказват за далавера при олиото. Земеделците упрекнаха властта в популизъм и чакали по 1 месец да заредят с нафта, макар уверенията на кабинета, че няма проблем с горивото. Оплакаха, че са пратили ДАНС и полиция да ревизират складовете им за зърно. Една дребна част е при тях, а огромна част е при търговците.

Борисов разясни, че при ГЕРБ е нямало спряна нито една европрограма, а в този момент били нула. Нямало към този момент 1 година проект за възобновяване след 1 година ръководство на Румен Радев. Даде да се разбере, че се връща времето от 44-та година и този жанр на ръководство. Каква е тази правова страна, при която джука заповед на министъра да се стопира износа, попита той. Най-големият познавач в далаверата със зърното по думите на Борисов бил Спецов – шефът на Национална агенция за приходите.

„ Кражбата е голяма “, сподели Борисов. По думите се потиска цената на зърното. Харчили сме към 1,5 млн. тона зърно, а другото е за експорт. Така изнасяли, че комисионните влизали единствено в техните компании – близки на властта. Втората спекулация било при изкупуването, което се възнамерява от страната. По думите обаче силозите били при частниците, които ще пазят държавното жито. Заподозря, че част от житото може да изчезне, неразбираемо кой щял го „ окачестви “. Живото в складовете ще го изяде гъгрицата. Предупреди, че след 2 месеца стартира беритба и идва новата годишна продукция.

„ Чудовищна спекулация “, сподели той и подсети зърнената рецесия, когато изнесли житото. Сега по думите му щяло да стане същото. По думите му пропагандата е страховита. Според него парите от тока и бизнеса ще отидат за покупката на житото. „ С непознатата пита вършат помен “, сподели Борисов.

Коментира и проблема за какво не избрали началник на Българска народна банка, Причината – претендентът на Политическа партия не бил магистър, а бакалавър. Именно по тази причина се пробвали да сменят разпоредбите.

„ Единственото, което остава да ме арестуват. Грабеж на зърно, обир на бизнеса, цени на тока. И в този момент услужливо медиите обяснявали, че всичко е разследване на войната “,каза Борисов и добави, че цените се подвигат от юни. Напомни, че в случай че са били ГЕРБ на власт, нямали да разрешат да се подвига цената на тока – „ Кюмююрът е наш, миньорите са наши “.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР